您的当前位置:首页 > 远程教育 > 自考“英语国家概况”新考纲题目整理(4)

自考“英语国家概况”新考纲题目整理(4)

2018-04-18 来源: 互联网

  第七章:Government and Administration

  选择题

  1. The United Kingdom is governed in the name of _________, by_________.

  A. the king; His Majesty's Government

  B. the Queen; Her Majesty's Government

  C. the Sovereign; Prime Minister

  D. the Sovereign; His or Her Majesty's government 答案:D

  2.__________is the “supreme governor” of the Church of English.

  A. The monarch B. The Archbishop

  C. The Archbishop of Canterbury D. The Roman Pope 答案:A

  3. The United Kingdom is a _______state.

  A. unitary B. federal C. republic D. feudal 答案:A

  4.The British monarchy can be traced back to at least ________century.

  A. the 7th B. the 8th C. the 9th D. the 10th 答案:C

  5.In Britain the citizens aged _______ or over have the right to vote.

  A. 16 B. 18 C. 21 D. 30 答案:B

  6.Local authorities in Great Britain raise revenue through _________.

  A. the council tax B. the income tax

  C. the capital receipts D. the personal contribution 答案:A

  7.In Britain a candidate must be at least _______or over with the deposit of &_____.

  A. 20;500 B.21;500 C.20;800 D.18;400 答案:B

  8.The House of Common is headed by________.

  A. the Prime Minister B. the Speaker

  C. the Lord Chancellor D. the Monarch 答案:B

  9.By tradition, the leader of the majority party is appointed _________by the Sovereign in the United Kingdom.

  A. the Prime Minister B. Member of Parliament

  C. Lord of Appeal D. Speaker of the House 答案:A

  10.The British Cabinet is presided by _________.

  A. the Prime Minister B. the Speaker

  C. the Lord Chancellor D. the Monarch 答案:A

  11.The Social and Liberal Democratic Party is the combination of the Social Democratic Party and _________.

  A. the Conservative Party B. the Labour Party

  C. the Liberal Party D. the Green Party 答案:C

  12.Which of the following about UK's monarchy is not true?

  A. The United Kingdom is a constitutional monarchy.

  B. There is no written constitution in the United Kingdom.

  C. Today the Queen holds the real power in UK.

  D. The continuity of the monarchy has been broken only.

  答案:C

  13.The leader of the House of Lords is ________.

  A. the Speaker B. the Monarch

  C. the Prime Minster D. the Lord Chancellor 答案:D

  14.Northern Ireland is divided into _________districts.

  A. 20 B. 26 C. 36 D. 40 答案:B

  15.Which of the following is not one of the members of the Lords Temporal?

  A. All hereditary peers and peeresses of England, Scotland, Great Britain and the United Kingdom (but not peers of Ireland)。

上一篇: 自考英语阅读(二)词汇汇总(UNIT35 下一篇:自考“汉字学概论”备考复习资料(四)