您的当前位置:首页 > 招生简章 > 自考“英语国家概况”新考纲题目整理(6)

自考“英语国家概况”新考纲题目整理(6)

2018-04-18 来源: 互联网

  第十四章 Population,Race and Ethnic Groups

  选择题:

  1 The United States has a population of _______million in July 1992, China, India and the Unites States have the largest populations in the world.

  A. 150. B. 255.5 C. 320. D. 450.

  答案:B

  2.Most of the Americans live in the _______.

  A. city area. B. town C. village

  答案:A

  3.The first immigrants in American history came from ________ and the Netherlands.

  A. Germany B. France C. China. D. England

  答案:D

  4 By the year of 2050, American population is expected to climb to

  _______.

  A. 256 million B. 275 million C. 300 million D. 383 million

  答案:D

  5 The Largest of the racial and ethnic minorities in the US is _______.

  A. the Indians B. the Japanese C. the Chinese D. the Blacks.

  答案:D.

  6.From1980 to 1989, the population between the age of 25 and 44 increased by 28.1% because _______.

  A. this was the period of large inflow of immigrants at this age bracket

  B. those who were born during the period of baby boom reached this age bracket

  C. those who were born during the period of World War II reached this age bracket

  D. this was the period of high birth rate of this age bracket

  答案:B

  7. There were 21 big cities with a population over 2 million in 1988, of which ______ was the biggest one.

  A. Chicago B. Los Angeles C. New York D. Philadelphia

  答案:C

  8.The first blacks were brought to North America as slaves in _______. Most blacks were slaves before 1863.

  A. 1619. B. 1820. C. 1719. D. 1680.

  答案:A

  9.The Civil Rights Movement in the US was take place in _______.

  A. 1950s. B.1960s. C. 1970s. D.1980s

  答案:B

  10 The slavery was legally abolished in 1865 by __________ Amendment to the Constitution.

  A the fourteenth B. the fifteenth C. the thirteenth D. the sixteenth 答案:C

  一句话解释

  1 Who were the first Americans?

  答:They were the Indians.

  2 When did the higher birth rate appear in the United Status?

  答:The birth rate appeared during “the baby boom” (1946——1964)。

  3. What are the major racial and ethnic minorities in the United States?

  答:They are black Americans, Hispanics, Asian-Americans, American, and Indians.

  名词解释

  1 baby boom

  答:It refers to a social phenomenon in the United States occurred between 1946 and 1966. After the low birth rate in the two decades ending in 1945, came the higher rate during the “baby boom”。 Nearly 80 million Americans were born in this period. The group born in the earlier period of “baby boom”came to college age in the 1960s, so there was swelling of college students. They became the major force of the students' movement in the 1960s.

上一篇: 自考《中国文化概论》复习资料(6) 下一篇:04年4月北师大自考“汉字学概论”串讲资